Rukouksia, ajatuksen poikasia

Voit laatia papin kanssa oman rukouksesi kodin siunaamiseen. Olisiko näistä ajatuksista apua siihen?

Omassa opiskelijakämpässä

Nyt minulla on oma asunto. Olen omien siipieni varassa.

Olen innoissani ja onnellinen. Ja vähän epävarma. Auta minua.

Haluan kodin, jossa opettelen elämään ja olemaan oma itseni. Haluan kodin, jossa viihdyn yksin ja ystävien kanssa. Toivon kotia, josta saan voimia opiskeluun ja jokaiseen päivään. Auta minua tekemään tästä sellainen paikka.

Siunaa tämä koti.


Ensimmäisessä yhteisessä kodissa

Rakas Taivaan Isä, kiitos ensimmäisestä yhteisestä kodista.

Tänne on tuotu molempien tavaroita, kenties liikaakin. Anna meidän pitää kiinni tärkeästä, mutta suostua myös kompromisseihin. Kumppanin rumaltakin näyttävä tavara voi olla kallisarvoinen muistoiltaan.

Mutta enemmän kuin menneeseen, anna meidän katsoa tulevaan.

Anna kotimme olla pyhä paikka, rauhan ja levon tila, joka irrottaa meidät maailman vaatimuksista vaikka hetkeksikin. Anna meille yhteistä tahtoa, yhteisiä unelmia. Anna meille myös vieraanvarainen mieli.

Pyydämme siis hyvän Jumalan siunausta kodillemme ja siellä vieraileville ihmisille. Anna meidän muistaa tämä ihana elämänvaiheemme vielä vanhanakin.

Sinkun kodissa

Pyhä Jumala, tämä on minun kotini.

Tee siitä syli, johon palata ihanasta ja kamalasta maailmasta.

Tässä kodissani rohkaise kaipaamaan ja unelmoimaan. Ohjaa tyytyväisyyden, elämänilon ja luovan voiman lähteille. Muuta yksinäisyyden kivut yksin olon rauhaksi. Vahvista pyörittämään arkea itsekseni, anna viisautta tehdä ratkaisuja itse ja rohkeutta pyytää apua.

Kiitos levosta, jonka koti antaa. Kiitos ystävistä, joiden kanssa voin tämän jakaa. Tee kodistani paikka, jossa hekin tuntevat olonsa kotoisaksi. Rohkaise olemaan vieraanvarainen. Anna ystävieni viihtyä ja levätä kodissani niin, että täältä voisi jatkaa eteenpäin rentoutuneena ja voimia keränneenä.

Toivon Jumala, tule asumaan minun kodissani ja siunaa.

Lapsen omassa turvapaikassa

Taivaan Isä, kiitos kodista. Kiitos, että minulla on perhe.

Kiitos rakkaista äidistä, isästä, siskoista, veljistä, uudesta vauvasta. Kiitos meidän lemmikistä, joka tykkää minusta.

Kiitos kivoista leluista, kauniista ja ihanista, vahvoista ja hauskoista. Kimallehiuksisesta hevosesta, merirosvoista, ja legoista ja muusta. Kiitos leikkipaikasta kotona ja pihalla lasten leikkikentästä.

Kiitos kavereista. Auta, että olen kiltti kaikille.

Muistuta isää ja äitiä, että leikkivät kanssani ja lukevat iltasadun. Ja ottavat syliin silloinkin, kun olen jo vähän isompi. Pidä huolta, ettei koskaan tarvitse pelätä eikä tarvitse paljoa itkeä. Ja ettei meistä kenellekään satu mitään pahaa.

Kiitos, että Jumalan kämmenellä on minullekin tilaa. Ihan kuin meidän kotonakin.

Kun on rakennettu oma talo

Luojamme, kotimme on kohta valmis. Kiitos, että suuri unelma on toteututumassa. Kiitos, että suhteemme on kestänyt tämän vaiheen.

Kiitos ilosta ja turvasta, joita kotimme nyt antaa meille ja lapsille.

Auta meitä antamaan toisillemme anteeksi kaikki raskaat sanat. Vahvista meitä kärsivällisyydellä ja rakkaudella. Edessä on vielä paljon haasteita. Ole mukanamme niissä ja ohjaa meitä oikeisiin päätöksiin. Anna voimia jatkaa vielä vähän.

Ole läsnä kaikkialla tässä talossa, kodissamme. Tee siitä paikka, johon kaikki tuntevat olevansa tervetulleita. Anna elämäämme iloa ja mielen keveyttä, lämmintä välittämistä ja rakkautta toinen toisiamme kohtaan.

Pyhä Jumala, tule itse meidän kotiimme asumaan.

Kun parisuhde on katkennut

Rakas Jumala, kiitos kodista. Ei tämä elämä mennytkään toiveideni mukaisesti. Anna ajan parantaa haavat. Sinä tiedät pettymykseni ja kokemukseni väärin kohtelusta. Vaikka kuinka vihaksi pistää ja katkeruus hiipii sydämeen, niin anna minun antaa anteeksi sekä itselleni että puolisolleni. Rakas Jumala, eron jälkeen olen pitänyt itseni kiireisenä, anna minun pysähtyä ja levätä.

Anna vaan olla.

En saa takaisin sanottua sanaa, elettyä elämää, tehtyä tekoa. Älä anna minun kuitenkaan kantaa mukanani turhia taakkoja, joille en enää voi mitään, vaan auta kääntämään rohkeasti uusi sivu auki. Anna minulle voimaa luopua.

Joka ilta nukkumaan käydessäni saan ajatella, ’minä annan itselleni anteeksi’. Hyvä Jumala, anna sinä anteeksi hänelle, jos minä en aina jaksa ja pysty. Kiitän myös ystävien tuesta tässä kaikessa.

Rakas taivaan Isä, Sinun sylissäsi voin kuvitella olevani kuumailmapallon korissa. Voin heitellä vanhoja painolasteja yli laidan. Kodissani saan irtautua maasta, ja maisemat ovat upeat. Tee tästä kodista minulle rauhan ja irtautumisen paikka, levon ja pyhyyden kehto.

Palvelutaloon muuttaessa

Vuodet ovat vierineet. Niiden varrella olen kohdannut monia ihmisiä, tapahtumia, iloja ja suruja. Sinä tiedät kaiken, mitä minulle on tapahtunut. Kiitos kaikesta.

Jouduin luopumaan monista asioista, kun muutin tähän uuteen kotiin. Kuitenkin elämänkokemus seuraa mukanani. Anna tämän kodin olla paikka, jossa viihdyn ja jossa voin muistella menneitä ja kokea uutta. Anna kotini olla paikka, jossa voin jakaa toisille sitä, mitä itse olen elämässä saanut.

Minulla on ollut monta kotia. Nyt olen täällä. Tee tästä asunnosta minulle koti, jossa voin elää rauhassa ja hyvillä mielin. Tee tästä koti, jossa vieraani, ystävät ja sukulaiset viihtyvät. Siunaa kotini ja kaikki elämäni päivät.

Tavallisen arjen rukous

Hyvä Jumala, kiitos uudesta arkipäivästä ja siitä, että saan herätä siihen omassa kodissa.

Jumala, ota turhat murheet pois mielestäni. Anna tilalle rauha. Anna minun katsella levollisesti kotiani ja läheisiä ihmisiä.

Heiluta sinä soppakauhaa ja imuria kun minä en jaksa, lohduta minua väsynyttä. Anna iloita kodista, hoitavasta yksinolosta, pienestä kädestä isommassa. Kiitos, että rahat riittivät tänään ruokaan ja laskuihin. Aamen.

Rukoilen itselleni kotia

Taivaan Isä, olen yksin eikä minulla ole omaa kotia.

Asiani ovat solmussa ja tunnen itseni hyvin yksinäiseksi. Joudun majoittumaan muiden nurkissa ja olemaan heidän varassaan.

Rukoilen itselleni omaa kotia, sellaista, johon saan asettua ja jonka oven saan kiinni. Auta Sinä, että asiat loksahtaisivat kohdalleen ja että saisin rauhan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s